06 helmikuuta, 2013

Vastauksia kysymyksiin

Tässä olisi nyt vastauksia teidän kysymyksiin! Kiitos kaikille kysyjille, tätä oli mukava tehdä :)

Yhdistelin kysymyksiä hieman, jos oli samankaltaisia, tai samalla vastauksella sai sujuvasti vastattua molempiin ;) Jaottelin nämä vielä, että koskivatko kysmykset minua itseäni, vai kynsiä :)

Ensin itseäni koskevat kysymykset:

Missäpäin Suomea asut?
Kokkolassa, Keski-Pohjanmaalla

Mitä harrastat?
En kynsienlaiton ja blogin lisäksi paljon muuta ;D Molemmat vie yllättävän kauan aikaa, varsinkin joka tai joka toinen päivä lakkailee ja yrittää vielä kirjoittaa niistä ;) Jos jää työn, perheen ja kynsien jälkeen aikaa niin kudon.

Lemppari tv-ohjelma?
En oikeastaan katso TV:tä. Mutta joitakin sisustus-, puutarha- ja muodonmuutosjuttuja tulee joskus katsottua.

Mitä kouluja olet käynyt ja mitä teet nykyään työksesi?
Opiskelin mikrotukihenkilöksi, mutta se ei todellakaan ollut mun ala :D Lapset tehtyäni menin amikseen ja suoritin laboratorioalan perustutkimuksen. Ja laboranttina nykyään työskentelen :)

Onko sinulla lemmikkejä tai ollut?
Meillä oli marsuja, kun olin pieni, jotain 6-8 vuotias. Jouduttiin "viimeiset kaksi" laittaa pois, kun tulin allergiseksi eläinpölylle. Liskon haluaisin, olen monta vuotta suunnitellut, vaan en saanut aikaiseksi hankkia.

Kertoisitko jotain lapsistasi? Minkä ikäisiä lapsia sinulla on?
Mulla on tosiaan tällä hetkellä 8 ja 10 vuotiaat pojat. Nuorempi on musiikillisesti ja sanallisesti lahjakas, ja vanhempi on hyvin liikunnallinen ja tykkää matematiikasta. Ainoastaan tuo matemaattisuus on minulta perittyä ;D Ovat aina valmiina auttamaan, jos tarvitsee apua, ja osaavat myös käytöstavat silloin niitä vaaditaan. Jatkuvasti kilpailevat keskenään, mutta kai se kuuluu asiaan, kun ovat niin samanikäisiä :)


Matkusteleko paljon?
Kerran vuodessa ainakin tulee käytyä ulkomailla, yleensä jossain välimeren rannoilla. Viime vuonna käytiin tosin vain Tallinnassa :D Sen lisäksi kerran vuodessa ainakin käydään jollain risteilyllä, ja lisäksi käydään muutamasti vuodessa keikoilla ja festareilla muualla kaupungeissa. Muiden mielestä me ”ollaan aina jossain”, mutta omasta mielestä mä oon aina vaan kotona ;)

Tykkäätkö matkustella?
Tykkään todellakin! Ihana nähdä erilaisia paikkoja, tavata uusia ihmisiä ja saada kokemuksia

Millainen olisi siun unelmien matka ulkomaille?
Haluaisin olla kaksi viikkoa Ateenassa. Saisi yhdistettyä shoppailu- ja rantaloman :D

Kuka on tyyli-ikonisi jos sellainen löytyy?
Ei sellaista ole, en oikein seuraa muotia :) Ostan sellaisia vaatteita, jotka näyttävät mun mielestä hyvältä :D

Kuinka usein käyt koneella?
Riippuu ihan päivästä. Mutta kyllä mulla kotona ollessa on melkein koko ajan kone auki, ja siellä tulee vähän väliä pyörähdettyä. Joskus vähemmän aikaa, joskus kauemmin ;)

Sitten bloggaukseen ja lakkailuun liittyvät kysymykset, yritin vähän järjestää aiheen mukaan, siinä kuitenkaan täysin loogisesti onnistumatta ;)

Oletko saanut blogisi kautta uusia ystäviä tai tuttavia?
En ole varsinaisesti kavereita saanut, ja yhtäkään bloggaria en ole tavannut livenä :) Kerran joku tuli baarissa sanomaan, että näki mun sen hetkiset kynnet blogissa, ja kertoi olevansa innokas lukija :D

Lakkaatko ikinä lastesi kynsiä?
Nuo tuossa edellä tulikin kerrottua, että ovat poikia :D Nuoremmalle piti tehdä kakkosluokan aloitukseen kahteen kynteen Angry Birdsit, jotka esittelinkin täällä. Mutta kyllä ne yrittää ottaa osaa mun harrastukseen, ja kehuvat mun kynsiä kun katsovat aiheelliseksi ;) Joskus tykkäävät lajitella mun lakkoja, ja keksiä mitä yhdistelmiä voisin käyttää seuraavaksi :D
Miten ja milloin innostuit kynsien lakkaamisesta?
Elokuussa vuonna -11, ostin ensimmäiset kynsitarrat. Jotenkin löysin tieni kynsiblogeihin, ja päätin perustaa saman tien oman. Ja tietysti bloggaaminen innostaa lakkailuakin entisestään ;)

Lakkasitko nuorempana kynsiä?
Satunnaisesti ehkä jotain kerran kuussa. Olin ainakin tosi huono lakkojen poistamisessa, lakat saivat suunnilleen kulua pois :D

Lakkaatko aina itse kyntesi?
Joo, kerran kävin kynsiharrastusaikanani manikyyrissä, kun halusin saada uuden mallin mun kynsiin. Mutta lakkauksen reunat oli omaa jälkeäni epäsiistimmät ja lakassa kaljuja kohtia, niin en ole enää muilla lakkauttanut ;D

Onko helpompaa lakata itselle vai jollekkin kaverille kynnet?
Kyllä se on helpompi lakata itselle. Jotenkin niin tottunut siihen työasentoon ja työtapoihin mitä on. Haluaisin kuitenkin lakata enemmän muillekin ;)

Oletko joskus katunut joitain lakka ostoksiasi?
En :D Tietysti on jotain värejä, jotka ei itseä miellyttänytkään, mutta niistä sitten hankkiudutaan eroon ;)

 
Mitä perheesi/sukulaisesi/ystävät ajattelevat kynsistä?
Mummuni aina jaksaa ihailla mun kynsiä, ja veljeni tyttöystävälle saan kokeilla kaikkia juttuja :) Työkavereista muutama on kiinnostunut, mutta varsinaisesti kavereistani ei monikaan, ainakaan niin että viitsisin puhua kynsistä tai alkaisin varsin esittelemään ;)

Kehutaanko kynsiäsi koskaan esim. kaupan kassalla tms.?
Kyllä kehutaan :D Ei nyt ihan jatkuvasti, mutta välillä ihan tuntemattomat kassamyyjät marketeissa kommentoi :) Ja meidän lähikaupassa on ainakin pari myyjää, jotka jaksaa ihastella ja ovat itsekin innostuneet kynsienlaitosta :) Toinen ainakin lukee tätä blogia, ja pyysi videota vesimarmoroinnista :D [Terveisiä sinne, ehkä mä joskus opin niin hyvin, että uskallan tehdä ;)]

Miten swatchaat kynsikiekkosi?
Olen laittanut lakat kiekoille merkeittäin. OPIn lakat, joita on useampi kiekollinen, olen lajitelut vielä erikseen glitterit, cremet ja muut koostumukset. Nyt on kuitenkin alkamassa tikkuprojekti, joten kiekot saavat jäädä koristeluharjoituksiin, vaikka yleensä harjoittelen suoraan kynsille ;)

Mitä kynsilakan poistoainetta käytät?
Lakkojen poistoon käytän (eniten) Cienin vaaleanpunaista putsaria, jota saa Lidlistä. Xtran poistoainetta reunojen siivoukseen, ihan vain siitä syystä, että sitä on kätevä kaataa korkkiin ja käyttää sivellintä siinä :) Leimauksessa käytän asetonia.

Inhokki ja lempi koristelutyylisi?
Lemppareita on leimaus ja pisteily, inhokein on kyllä kynsitarrat (siis omilla kynsillä) :D

 
Eniten käyttämäsi leimauslaatta?
Tällä hetkellä XL-laatta M tai DRK-A.
 
Mistä saat inspiraation kynsiisi? Onko jotain ns. kynsi-ikonia?
En varsinaisesti ota mallia kenestäkään, yleensä ideat tulee siinä lakkaillessa. Joskus joku ajatus on pyörinyt mielessä pidempään. Jos varsinaisesti saan idean toisen kynsistä, pyrin mainitsemaan lähteen :) Tai jos olen pidempään suunnitellut jotain, ja toinen bloggari on tehnytkin jo hiljattain samalla tyylillä kynnet, pyrin mainitsemaan senkin :)
 
Lemppari kynsiblogisi?
Mä en oikeasti osaa sanoa yhtä lempparia :D Ulkomaisista ThePolishaholic:ssa on aina niin täydellisiä swatcheja, ja taas Tartofraises on vaan niin taitava! Suomalaisista blogeista ehkä lemppareimmat on Nail art by Belegwen, ja Better Nail Day. Heillä on omaan makuuni sopivia koristeluita, ja ovat mukavia bloggaajia :) Näiden lisäksi tietysti on paljon mitä olisin halunnut mainita, mutta jätetään nämä tähän!

Mitkä ovat kaikkien aikojen lemppari kyntesi, jotka on nähty blogin puolella?
Ne on varmaan nämä tribaalit, omaa silmää miellyttävät oli nämä :)


Lemppari koostumus lakoissa, entäpä inhokki. Miksi?
Lempparikoostumus on shimmer. Ne yleensä levittyy ja peittää hyvin, ja ovat näyttäviä. Inhokkia ei ole, muuten kuin huonolaatuinen lakka. Mutta jos joku täytyy sanoa, niin jelly. En keksi niille muuta käyttöä, kuin glitter sandwichit, joita teen todella harvoin ja ilmankin eläisin ;)

Ensimmäinen kynsilakkasi?
En todellakaan muista :D Epäilen, että se on ollut vaaleanvihreä Anytime, jota minulta ei enää löydy.

Lempi lakkamerkkisi?
OPI ;)

Inhokki lakkamerkki?
Tähän on paha sanoa mitään tiettyä. Ehkä parempi, kun en vastaa ollenkaan :D Anteeks on tylsä!

Monta O.P.I:a omistat?
Tällä hetkellä n. kulhollisen :D Voisin laskea nämä, kunhan saan tikkuprojektini käyntiin, mutta n. 80 :)


Monta kynsilakkaa omistat?
Yli 400, tästäkin voisi tulla tarkempi luku myöhemmin, sori!

Lempilakkasi?
Jos pitäisi vain yhdellä värillä lakata, niin China Glazen Stone Cold.

Inhokkilakkasi?
Ei ole. Mutta huonosti levittyvät lakat on inhottavia ;)

Jos saisit valita kolme OPIa ilmaiseksi, mitkä ottaisit?
Ainakin DS Sapphire, You Don't Know Jaques Suede ja Crown Me Already!

Jos joutuisit autiollesaarelle, mitkä 5 lakkaa ottaisit mukaan?
Tietysti aluslakka, voisin kuvitella että autiolla saarella kynnet on kovilla, niin Orlyn Nail Armor ;) Värilakoista tän hetken lempparit China Glazen Stone Cold, Color Clubin Wild at Heart ja OPIn Every Month is Oktoberfest. Sitten tietysti päällyslakaksi Seche Vite :)

Mitä lakkamerkkiä suosittelet?
OPIa ja essietä. Laadukkaat merkit, joita itse tulee eniten käytettyä, ja joita saa ihan tavarataloista :) Kokoelmatkin mielenkiintoisempia, kuin markettikosmetiikassa ;)

Mitkä ovat suosikki kynsikoristeitasi? (tarrat, fimot yms.)
Varsinaisista koristeista, jos leimoja ei lasketa, suosikit on siirtokuvat/water decalit. Ne on helppoja, nopeita ja kauniita :) Sen jälkeen tulee strassit ym. helmet :)


Minkä värinen lakka sopii sinulle parhaiten?
Olen todennut pitäväni eniten sinisestä ja mustasta. Mutta parhaiten ehkä iholleni sopii joku lohenpunainen, joita en kyllä montaa omista :D

Mistä kaupasta ostat eniten kynsitarvikkeitasi? Mistä nettikaupasta ostat eniten kynsitarvikkeitasi?
Tarvikkeet hankin enimmäkseen verkosta. MiMaxilta, Cesarsilta, Sanna Taralta ja Born Pretty Storelta tulee hankittua eniten :) Nykyään myös ebayn käyttö on lisääntynyt ;) Joskus askarteluliikkeistä tarttuu mukaan jotain.

Tässäpä nämä :) Ja muistakaa, että aina voi kysyä, kommentilla tai sähköpostilla! :)

13 kommenttia:

 1. Tää oli kiva postaus! Nup siniset kynnet on tyrmäävät <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nup=nuo (melkeinosaankirjoittaa)

   Poista
  2. Kiitti, kiva kuulla :) Noissa sinisissä oli kyllä jotain, ja niin vähällä panostamisella syntyivät ;)

   Poista
 2. Noi siniset kynnet tossa :oo

  Nii ja kyselin jo sillon siinä videotutossa et missä päin oot, mut en siihen enää kehannu (oon pölijä) kommentoida että oon tosiaan Raahesta, mikä kait teki sen että kuulostat niin "tutulta" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Pölijä" :D Katoinki sillon, että oot "Pohojois-Pohojammaalta", mutten kehannu kysellä :D Mulla oli joskus Raahessa kavereita, ja siellä on tullut aikanaan pyörittyä jonku verran :)

   Poista
 3. Noi molemmat kynnet ovat kyllä olleet munkin lemppareita sun tekeleistä. Kuitenkin noi tribaalit miellyttää eniten! :) Ja kiitos kohteliaisuudesta, sama pätee mun kohdalla myös sun blogista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset takaisin ;D Ja kyllä musta-valko-punainen vaan on <3

   Poista
 4. Angry birdsien alapuolella kuvassa on kolme OPIa, ni mikä vasemmanpuoleisin on? =D

  Hieno postaus. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Lila :) Piti oikein käydä lunttaamassa :D Se on The Color to Watch, ja se ei harmi vain ollut peittävä, mutta kerrostettuna kaunis :)

   Poista
  2. Tänx. Se näyttääki hieman lirulta. Täytys laittaa joku ihana vaalea lila sinne alle. *menee googlaamaan* =)

   Poista
  3. Tai harmaa tai hopea sen alle vois sopia myös.
   *yksinpuhelee ja kissat kuuntelee*

   Poista
  4. Pohdi vain, jos sais itsekkin uusia ideoita :D Testailin sitä täällä jonkun harmaan lilan päälle:
   http://rakkauskynsiin.blogspot.fi/2012/09/lilaa-leimausta.html
   Ei ollut kiva, pitäisi jonkun toisen päälle kokeilla :)

   Poista
  5. Ei tuo missään tapauksessa huono mani ole, mutta ehkä oisin jättänyt WaH:in pois, ettei mee liian kirjavaksi.
   Melkein kokeilisin kuitenkin hopeaa alle tai "keskililaa" eli ei liian vaaleaa, eikä liian tummaa. Vaikea sanoa esimerkkiä lilasta, kun en oo tuota livenä nähnyt.
   Ja ehdottomasti lilan kanssa sopii hopeat leimat. =)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)
Thank you for leaving a comment! :)