08 maaliskuuta, 2012

Kuinka hoidan kynsiäni?

Tämän kysymyksen oon kuullut useasti, työkavereilta, ystäviltä ja myös täällä blogissa on toivottu kynsienhoitopostausta :) En ole aikaisemmin "uskaltanut" tehdä, mutta kun nyt olen saanut kynteni "pysyvästi" hyvään kuntoon niin uskallan antaa muutaman vinkin ;)

Kynsienhoitojuttuja on netti täynnä, ja tämä on vain mun tapa pitää kynistäni huolta. Jokaisen kynnet on omanlaisensa, ja tarvitsevat asianmukaista huoltoa. Eihän luonnonkiharaa hiustakaan voi hoitaa samallatavalla kuin hentoa ja ohutta ;)

Tärkeimmät ohjeet on varmasti hyvä ruokavalio, sisäinen ja ulkoinen kosteutus. Mahdollisia liuskottumia ja repsottavia kynsinauhoja EI revitä, kuin myöskään kynsiä ja kynsinauhoja EI pureskella!  Ja muistakaa se käsirasva!

Itse en todellakaan omista hyviä kynsigeenejä :D Mulla on melko kuivahkot, ja helposti liuskoittuvat kynnet. Kesäisin kasvavat ilman sen kummempaa hoivaa, mutta ennen ovat aina talvea kohti murentuneet pois. En tiedä johtuuko tämä osittain siitä, kun en juo vettä. Päivän aikana tulee juotua puolisen litraa, ja jos kahvi lasketaan niin sitten vasta alkaa lähentyä kahta litraa :D

Tässä ensin kuva käyttämistäni kynsienhoitotuotteista. Kuvasta puuttuu kynsinauhatikku (jota en juurikaan käytä) :P


Ravinteet on tärkeitä myös kynsille. Koska mun ruokavaliokaan ei ole kovin monipuolinen, oon alkanut syömään biotiinia. Tämän jälkeen kynteni ovat selvästi vahvistuneet, ja liuskoittuminen vähentyny/loppunut. Otan ohjeen mukaiset kolme tablettia, ja otan ne kerralla aamulla beroccan ja D-vitamiinin kanssa.


Kynsilakanpoistoaineena käytän nykyään Lidlin poistoainetta, joka on halpaa (pari euroa), asetonitonta ja kätevässä pumppupullossa. Asetonihan kuivattaa kynsiä ja kynsinauhoja, joten yritän vältellä sitä. Kun poistan lakkoja foliotekniikalla, käytän tuota maybellinen vihreää poistoainetta. Se tuntuu vielä hellävaraisemmalta, mutta oon pärjännyt tuon Cieninkin kanssa, niinkuin tyhjästä pullosta näkyy :D


Lakkojen poiston jälkeen levitän kynsille ja kynsinauhoille öljyä. Oon siirtynyt käyttämään ruokaöljyjä, joiden kanssa uskaltaa läträtä enemmänkin hintansa puolesta. Tällä hetkellä käytössä neitsytkookosöljy, ja seesamiöljy. Kumpikaan ei ollut suosikkeja ruoanlaitossa, joten tähän ne käyvät ;) Kaadan noin puoli ruokalusikallista vanulappuun, jolla levitän öljyn koko kynnelle ja kynsien alle. Tämän jälkeen vetäisen kumihanskat käteen, ja teen vähän aikaa kotitöitä niin öljy saa vaikuttaa. Kotityöt voi myös jättää väliin ja lukea vaikka sen sijaan blogeja ;)


Öljyn vaikutettua on hyvä työnnellä kynsinauhat pois kynsipedin päältä, jos tähän on tarvetta, itsellä ei ole. Sen jälkeen pesen kädet lämpimällä vedellä, saippualla ja kynsiharjalla. Kuivaan kädet hyvin, ja viilaan jos on tarvetta. Kynnet näyttävät aina paremmilta, kun ovat saman mittaiset ja malliset. Lyhyetkin kynnet näyttävät paremmilta, kuin että on pari pitkää ja loput lyhyitä.

Viilaamiseen käytän lasiviilaa, joka sitoo kynsilevyjä yhteen vähentäen näin liuskoittumista. Metalliset ja hiekkapaperiset viilat saattavat repia kerroksia irti toisistaan. Lasiviilallakin viilaan vain yhteen suuntaan kerrallaan. Lasiviila ei paljoakaan kulu, oon kuullut niiden kestävän jopa vuosia. Tällä kynsien lyhentäminenkin on nopeaa, enkä itse käytä lainkaan saksia.


Tässä on Trindin viilan lisäksi Mavalan kynnentasoittaja ja -kiillottaja. Jos on liuskottumia, ne kannattaa viilata tasaiseksi, jolloin eivät pahene, eikä tee mieli repiä ;) Kerran kuussa kannattaa muutenkin viilailla kynsipetiä, saa mahdolloiset uurteet ja värjäymät pois.


Aluslakkaa kannattaa käyttää värilakkojen alla, itse käytän Orlyn Nail Armoria joka on vahvistava.  Jos ei jaksa lakata kynsiä, kannattaa kuitenkin laittaa edes kerros jotain kirkasta lakkaa. Sekin suojaa auttavasti kynsiä kulumiselta :)


Tässä oli mun hoitotavat, ei mitään kovin mullistavaa, mutta toivottavasti oli jollekkin hyötyä ;) Kertokaa ihmeessä omia vinkkejä, tai jos kauhistellette jotain mun metodeja. Kyselläkkin saa, yritän parhaani mukaan vastailla :)

14 kommenttia:

 1. Wow! Tämä selittää, miksi minulla lyhyet nysät ja toisilla ei. Pitää yrittää työstää tottumuksia. Ainakin tuo kumihanskat käteen ja blogeja lukemaan voisi toimia. ;)

  VastaaPoista
 2. Mä yritän kans syödä jotain ravintolisää, mutta sitten en muistakkaan ottaa sitä ja se jää.. Plääh:D Nytkään en ole varmaan kuukauteen syönyt, pitäisi aloitta uudelleen paremmalla menestyksellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kans ennen jäänyt kaikki syömättä, mut tämä on niin "tärkeä juttu" :D En nyt ihan joka päivä muista vieläkään, mut suurimmaks osaks ;)

   Poista
 3. Tämä oli kiva postaus ! Sain paljon uutta tietoa. (:

  VastaaPoista
 4. Kerroit jostakin kynsilakan poistosta foliotekniikalla...siis mitä?? ikinä en ole aiheeseen törmännytkään vaikka useita blogeja lueskellut(kumihanskat kädessä).
  Kerroppa hieman lisää asiasta, kynsilakkaa poistetaan miten folion avulla??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Glitteriset lakat ja jotkut koristeet on hankalia poista ihan vaan hinkaamalla. Vanulappuja leikataan neljään osaan, niin että tulee pala jokaiselle kynnelle. Samaten foliosta revitään suikaleita. Kastellaan vanulaput poistoaineessa, laitetaan kynnen päälle ja kiedotaan sormenpää folioon (yksi käsi kerralla). Annetaan vaikuttaa reilu viisi minuuttia, ja kynnen päältä painaen liu'utetaan foliotuppo pois. Suurin osa lakoista pitäisi olla lähtenyt :) Toivottavasti ymmärsit tästä jotain :D

   Poista
  2. Kiitti vastauksesta. Olenkin taistellut muutaman kerran koristeiden poiston kanssa. Täytyypi koittaa tuota.

   Poista
 5. Heips... luin jostai kynsi jutun keskustelusta että olisit vaihtanut aluslakkaa? Kerro kokemuksistasi? Jooko? Ite tilasin (kun niin kehuit) orlyn nail armorin... no lopputulos se että kynnet aivan keltaiset liuskottuu edelleen ja kynsiintullut hirmuset epätasaisuudet! :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä käytän pääasiassa nykyään Color Clubin Stuck on You -aluslakkaa, koska se pitää lakkaukset paremmin kynsillä. Lakka ei lohkeile sen päältä, ainoastaan kuluu kärjistä normaalisti.

   Nail Armoria käytän edelleenkin, jos kynsistä on lähtenyt liuskoja irti :) Se tasoittaa niin, ettei liuskat näy lakan alta, eikä ohuempi kynnen kärki taitu niin helposti.

   Kynsien liuskoittumiseen vaikuttaa moni asia. Esim. kynsiä ei saisi leikata, itsellä oon huomannut aina kynsileikkurin käytön jälkeen liuskottumista. Samoin kuivuus ja kynsien käyttö työkaluina aiheuttaa liuskoittumista.

   Tietysti on niinkin, että sama aluslakka ei sovi kaikille :) Kannattaa tutkia aluslakkojen ominaisuuksia, ja valita sen mukaan, mikä parhaiten vastaa sun tarpeita. Joku kosteuttava voisi olla hyvä :)

   Poista
 6. Mahtava löytö tämä postaus!! :)

  Upeita vinkkejä!! ♥

  Sellaista kyselisin että käytätkö jotain pikakuivattajaa? Jos käytät niin minkä merkkistä ja onko hyvä laatuista? Itse käytin Mavalan pikakuivattajaa, mutta sitä ei enää myydä tuossa lähimarketissa ja netissä myydään ihan outoja pikakuivattajia enkä tiedä niistä merkeistä paljoakaan..... Jospa Sinä tietäisit..? ♥
  Kiitos Kaunis etukäteen.... ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva, jos löysit täältä jotain uutta ;)

   Käytän Seche Viteä, oon ollut erittäin tyytyväinen siihen. Oon käyttänyt jo puolitoista vuotta :) Markettivaihtoehtona mulla on Sally Hansenin Diamond Flash (musta pullo), sitä ostan, jos tarvitsee heti saada, eikä ehdi netistä odotella. Se on vain aavistuksen hintavampaa, ja läpinäkymätön pullo häiritsee. Mutta se on kans ihan hyvä :)

   Poista
  2. Kiitos paljon!! :)

   Anteeksi, kun "kiitos-viestini" tulee myöhässä... Sain angiinan, poskiontelotulehduksen ja influenssan päällekäin ja antibioottikuurinkin vielä....

   Mutta nyt täytyy tehdä tilaus!! ;)

   Kiitos vielä kerran avusta!!! ♥ Alkaa jo tympiin kun joutuu odotteleen lakan kuivumista.... :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)
Thank you for leaving a comment! :)