21 marraskuuta, 2012

Nakuilua hyvän asian puolesta

Luin ensimmäistä kertaa tästä nakuilusta Sonnelasta, ja tämä aihe on ollut esillä myös monissa muissa blogeissa jo. Tartuin itsekin tähän haasteeseen. Ajatuksena on näyttää asioiden "todellinen laita" siloiteltujen blogikuvien vastapainoksi. Itse en tosin ole törmännyt "epäuskottaviin" kynsikuviin, mutta minunkin mielestä on hyvä näyttää lukijoille, että miltä ne kynnet oikeasti näyttää, joita niin kovasti peitellään ;)

Tässä on kuvat nakukynsistä. Kuvat on ainoastaan rajattu, ei muuta. Kynsilakat on juuri poistettu ja kädet on pesty saippualla.Oikea käsi poseeraa aina typerästi, harjoituksen puutetta :D Hiemanhan kynnet ovat kellastuneet, muttei niin pahasti ettei saisi hyvällä ranskislakalla peitettyä ;) En koskaan bufferoi kynsiäni, ja kynsinauhojakin työntelen pois vain kun on tarvertta, ehkä noin kerran kuussa. Liuskoja on lähtenyt oikean käden etu- ja keskisormesta, ja ne näkyvätkin kuvassa vaaleampina.


Kynteni ovat todella kaarevat, ja tässä pituudessa se alkaa jo häiritä. Kynnet ovat kaarevat pituussuunnassa, ja käyristyvät leveyssuunnassa. Jälkimmäistä yritän hillitä viilaamalla kynsistä sisäänpäin kaartuvia kulmia pois aika-ajoin.

Ylipäänsä kuitenkin tykkään omista kynsistäni. Ne ovat melko paksut ja vahvat, ja liuskoittuminen on vähentynyt huomattavasti.

Ajattelin tässä samalla kertoa, miten itse käsittelen omia kynsikuviani. Käytössäni on ainoastaan Windows 7:n kuvankäsittely ohjelma, joka ei todellakaan anna tehdä ihmeitä kuville :D Valitsen ensin parhaat otokset, jotka rajaan ja vertailen muutamaa keskenään. Kun saan päätettyä mitkä kuvat laitan blogiini, saatan muuttaa kuvien valotusta. Joskus säädän kirkkautta hieman isommaksi, ja vähennän korostuksia ja lisään varjostuksia. Jos en ole säätänyt kameran valkotasapainoasetuksia, saatan säätää kuvien värilämpötilaa vielä, että se olisi lakan sävyn kannalta mahdollisimman oikea. Mitään varsinaisia muokkauksia en tee, eli en poistele kuvista esim. karvoja, juonteita tai mitään muutakaan, enkä yritä "parannella" lakkausta kuvankäsittelyohjelmalla :)

Eli kuvistani näkyy kaikki leimausvirheet, toisinaan huolimattomasti siistityt rajat, ilmakuplat, päällyslakan epätasaisuus ja kuivat kynsinauhat yms. Näihin pyrin kyllä kiinnittämään huomiota jo kynsiä tehdessä :D Yleensä ei pahempia ole, mutta jos on, niin ne kyllä saa näkyä ;)

Tässä lakatut kynnet, jotka poistettuani otin nakukuvat. Näihin kuviin on tehty yllämainittu käsittely.Saimpas esiteltyä tämänkin lakkauksen tässä samalla, vaikka meinasin jättää julkaisematta, kun on se niin tylsä :D Tai leimaus ei erottunut tarpeeksi. Lakka on kauniin värinen, OPIn The One That Got Away, leimat on Color Clubin Wild at Heartilla.

Sonne muuten mainitsi myös alemmuuskompleksista, josta tunnusti itsekin kärsivänsä. Itsehän löydän lakkauksistani lähes poikkeuksetta jotain vikaa. En tiedä, miksi aina kerron huomaamani epäkohdat, ehkä siksi, ettei lukijat luule etten näe niitä :D Olen muutenkin todella itsekriittinen, mutta eikö se toisaalta ole hyvä? Tapahtuuko kehitystä, jos on vain tyytyväinen, ja ajattelee että "tästä nyt vaan tuli tällainen"? :D

Loppuun on pakko vielä sanoa, että tottakai yritän panostaa parempiin kuviin. Tai siis kuvan laatuun. Kuvien pitäisi olla miellyttäviä katsella, ja näyttää lakkaus mahdollisimman totuudenmukaisena.

Eipäs ollut tarkoitus näin pitkästi käsitellä tätä aihetta, mutta tämä vain venyi sitä mukaa, kuin kirjoitti :D Aihetta ei ehkä ole ihan johdonmukaisesti käsitelty (näin yöllä), mutta ainakin on nyt minun mielipide esitetty, ja otin osaa hyvälla asialla olevaan tempaukseen :)

6 kommenttia:

 1. Täällä toinen yli-kriittinen jolla on aina huomauttamista omista kynsistä, sen sijaan muiden kynsiä harvemmin tulee niin tarkkaan edes katsottua:)

  Kiva postaus, taidan itsekin tarttua härkää sarvista ja esittäytyä nakuna kunhan ehdin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kun ne virheet huomaa tosiaan jo lakkaillessa, niin kiinnittäähän niihin nyt huomiota :D Rohkeasti vain, kiva nähdä mitä muilla on lakan alla piilossa ;)

   Poista
 2. Hienoa että säkin päätit nyt nakuilla! :D

  Mä olen kanssa ylikriittinen omien kynsien suhteen (kuten varmaan on joskus tullut todettua aikaisemminkin), mutta mun mielestä se johtuu lähinnä siitä kun omia tulee katsottua niin tarkkaan ja koko ajan. Muiden kynsissä en paljon vikoja edes näe. :D

  On muuten herkullinen väri tuo OPI! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei malttanut oottaa huomiseen :D Niin, itsehän pitää koko ajan tuijottaa niitä virheitä, eikä voi vain nauttia lakkauksesta ;)

   Kiitti! Mulla on kertynyt näitä tämän värisiä lakkoja loppukesän ja syksyn aika, samoin viime syksynä hamstrasin näitä. Mutta tämän on varmaankin ihanin niistä :)

   Poista
 3. sulla on melkein täydelliset kynnet ! siis pituudeltaan & muodoltaan ja noi kynsinauhatkin näyttää niin hyvin hoidetuilta ! itellä nii kuivat ... mut kiva postaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Itsekin kyllä tykkään muiden kynsien mallista, paitsi keskisormien ;) Mä öljyän kynsinauhat aina lakkojen poiston yhteydessä, muuten ei tule oikein rasvailtua. Kannattaa kokeilla ihan ruokaöljyjä kynsille, ja antaa vaikuttaa useamman minuuton vaikka hanskojen sisällä, ennen kuin pesee pois ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)
Thank you for leaving a comment! :)