19 kesäkuuta, 2012

Kynsien valkaisu yrityksiä

Kuten otsikkokin kertoo, nimenomaan yrityksiä :D Aloin oikeesti miettiin kynsien valkaisua, kun Papu uskalsi näyttää kyntensä nakuna. Itsellä tilanne ei ole niin paha, ranskiksia uskaltaa hyvällä ranskislakalla tehdä ja esitellä. Ilman kynsilakkaa en silti kehtaa liikkua :D

Olen lakkaillut kynsiä aktiivisesti kohta vuoden. Olen myös polttanut tupakkaa n. 17 vuotta, joka saattaa "hieman" vaikuttaa kellastumiseen myös :D Aluslakkaa en ole aina käyttänyt, viimeisen puoli vuotta vasta joka lakkauksen alla. Merkkejä olen vaihdellut, nyt viimeisenä on kulunut neljä pulloa Orlyn Nail Armoria johon olen tykästynyt kuitujensa takia. Ja Sonnen tekstiä lainatakseni:
"Ei ole aluslakkaa, joka estäisi kynsien kellastumisen. Jatkuva kynsilakkojen pitäminen kynsillä vain kellastuttaa ne, sillä useimmat kynsilakat sisältävät tolueenia, joka kellastuttaa kynsiä."
Kynsiä voi vaalentaa mm. viilaamalla keltaisuutta pois, esim. bufferilla tai varovaisesti lasiviilalla. Tästä en kuitenkaan itse pidä, ja löysin Tartofraises -blogista vaihtoehtoisia tapoja, joista sitten yhtä jo kokeilinkin. Hammasproteesiputsari vaan kuulosti niin oudolta :D Tässä kuvat lähtötilanteesta.


Hammasproteesien puhdistusainetta löytyy ihan normimarketeista hammastahnahyllyiltä. Itse ostin tällaisen valkaisevan. Otin kulhoon kuumaa vettä sen verran, että kynnet peittyvät. Sen jälkeen yksi tabletti sinne, ja annetaan sen poreilla loppuun. Sitten vaan liotetaan kynsiä siellä 20 minuuttia. Itse liotin molemmat kädet erikseen. Ei mitään ihmeitä tapahtunut, mutta vähän sentään vaalenivat.Muistin omistavani Mavalalta kuorinta-aineen, joka lupaa vaalentaa kynsiä. Olin muutenkin ajatellut kuoria kädet, kun kerrankin tuli kylvetettyä niitä kunnolla.Lopputuloksena: tuo proteesiputari kuitenkin vaalensi kynsiä aavistuksen, Mavala ei niinkään. Pysyn siis toistaiseksi keltakyntisenä. Aion kyllä vielä ostaa sitruunaa, ja yrittää aina lakkojen poiston jälkeen vähän aikaa hinkata sillä ennenkuin öljyän ja pesen kädet. Kerron sitten jos siitä on jotain hyötyä :D

23 kommenttia:

 1. sama ongelma meinaa olla, kynnet on ihan keltaset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi sitä ei ilman lakkaa kuljekkaan ;) Vaikka on se silti ikävää.

   Poista
 2. Niinhän se tuppaa olemaan, että kynnet kellastuu jos lakkaa niitä ahkerasti. Mulla jostain syystä vasemman käden kynnet tuntuu kellastuvan enemmän kuin oikean. Mulla se kellastuminen ei hirveesti vielä haittaa jos on lyhyet/lyhyehköt kynnet, mutta sitten kun kynsillä alkaa jo olla pituutta niin kärjet on jo sen verran keltaset, että alkaa itseä häiritsemään jos pitää liikkua ilman kynsilakkaa.
  Ja lopeta se polttaminen! Mun suvussa tupakka on tappanut/sairastuttanut monta ihmistä ja tuonut sitä kautta todella paljon surua ja vastoinkäymisiä heidän läheisilleen. Voisit vaikka laittaa ne tupakkarahat johonkin säästöön ja ostaa niillä sitten kynsilakkoja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ompa jännä, että toisessa enemmän keltaiset... Ja ehkä ne lyhyet ei ehdikkään kellastua niinkuin pitkät. Mä en uskalla senkään takia liikkua ilman lakkaa, kun on sellainen vainoharha, että kynnet katkeaa heti jos sitä ei ole :D

   Mä taas on meidän suvussa ainoa joka enää polttaa, vaari ja isäpuoli on jo lopettaneet. Oonkin harkinnut lopettamista, ihan lastenkin takia, kun ne huolehtii äitistään :) Tuo on kyllä ihan totta, että ei se polttaminen pelkästään itseä kosketa...

   Poista
 3. Itsellä kynnet eivät ole olleet keltaiset pariin vuoteen. Käytin kerran Lumene Natural Coden keltaista lakkaa ilman aluslakkaa, josta kynnet kellastuivat. Se oli kyllä sitä kynsienkoristelun alku aikaa, enkä oikein tiennyt aluslakoista tai päällyslkaoista yms. mitään.

  Mutta kun sinun kuviasi vertaa ensimmäistä ja vikaa on kyllä niissä eroa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli sama juttu, ei sitä aluksi käyttänyt. Ajattelin vaan että se on lakkauksen kestoa varten, eikä mun lakkausten tarvitse niin kauaa kestää :D On niissä tosiaan eroa, että jos useammin tekisi niin voisi tulos olla vieläkin näkyvämpi :)

   Poista
 4. Mulla ei enää ole kovinkaan keltaiset kynnet, vaikka on sitäkin ollut muutaa vuosi sitten. Käytän keltapohjaisia lakkoja tosi varovaisesti ja sekin saattaa kyllä vaikuttaa asiaan.. Mutta nämä nyt onkin niin lyhyet, ettei se niinkään haittaisi(:

  Ja kuten Yue jo sanoikin, niin lopeta polttaminen! Miunkin pappa kuoli vuosi sitten keuhkosyöpään, jossa tupakka oli syypää. Polttaminen oli lopetettu jo aikapäiviä sitten, mutta monenvuoden sauhuttelu oli jo pilannut terveyden. Se tosiaan on tosi surullista, kun ihmiset maksaa siitä, että joku päivä saattaa pahimmassa tapauksessa jopa kuolla siihen, mistä on itse maksanut. Ja paljon. Miettisit nyt mihin kaikkeen muuhun sen rahan voisi laittaa! Juurikin kynsilakkoihin, matkustelemiseen tai itsensä hemmotteluun(:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltaiset on kyllä pahoja, ja itse laitoin joskus "alkuaikoina" vihreää ilman aluslakkaa. Oli sitten ruohonvihreät kynnet, ja sillon oli pakko viilata :D

   Oon itsekin miettinyt, että miksi sitä tosiaan maksaa sellaisesta joka pilaa terveyden. Ja isäpuolelle tuli tosiaan keuhkoahtauma vuosia lopettamisen jälkeen. Mua kyllä jänskättää, miten paljon lakkoja sitten tulis ostettua, nytkin menee ihan kiitettävästi rahaa niihin :D

   Poista
 5. Kyllähän tuosta jo vähän vaaleempaa sävyä on nähtävissä. :)
  Varmaankin kaikki lakkaajat painii saman ongelman kanssa, itselläkin on kellastuneet kynnet, mutta ne värjäytyi pahasti kertaheitolla kun laitoin kynsille goshin pinkkiä lakkaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sieltä se toivo pilkistää ;) Mietin tosiaan, jos tekisi tällaisen käsittelyn useammin! Voisi olla vielä näkyvämmät tulokset. Oliko sulla aluslakka sen pinkin kanssa? En ole kuullut että aluslakan kanssa värjäytyisi kerralla pahasti...

   Poista
 6. Itsellä on kanssa toisessa kädessä keltaisemmat kuin toisessa. Itse oon päätynyt selittämään tätä sillä, että poltan tupakan (lähes) poikkeuksetta oikealla kädellä, jossa siis on nämä keltaisemmat kynnet. En tiedä voiko se vaikuttaa, mutta muuta selitystä en keksi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan se vaikuttaa, itsekin aikanaan kun en lakkaa käyttänyt, niin juuri oikean käden kynsistä etu- ja keskisormi, sekä peukalo oli keltasemmat kun muut. Mutta jostain luin, että tupakan aiheuttama kellastuminen olisi vain pintapuolista eli saisi rapsuttelemalla pois. Tiedä sitten :)

   Poista
 7. Itsekin tupakoin, ja lievästi ärsyttää ihmiset jotka hokevat "lopeta se tupakointi" (isäni sanoo noin lähes joka kerta kun puhutaan puhelimessa), ihan kun se niin yksinkertaista olisi. Itse olen tupakoinut reilu 10v ja vaikeaa se on kuvitella elämää ilman tupakkaa, vaikka siitä tavallaan eroon haluaisikin. Mutta teen sen sitten kun itse haluan, jos joku yrittää painostaa niin lähinnä nousee vaan karvat pystyyn. :D

  Ja olen kyllä konkreettisesti nähnyt opiskeluaikana ruumiinavauksessa mitä se tupakka keuhkoille tekee.. enkä siltikään lopettanut. :S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No muakin ärsyttää varsinainen painostus, ja voiko ylipainoisellekkin mennä sanomaan, että lopeta se syöminen ;) Toisaalta asiasta saa sanoa ja mielipiteensä tuoda esiin, se ei mua haittaa :) Varsinkaan kun oon itse harkinnut ennestään lopettamista. Mua alkaa itseä vaivaamaan, kun on tupakkayskää ilmaantunut. Oon ajatellut kokeilla sähkötupakkaa, pitäis vaan saada oikeat aineet ensin ;)

   Poista
  2. Esim. täältä http://www.npv.fi saa sähkötupakka nesteet tilattua. Suomalainen verkkokauppa, mutta nesteet valmistetaan ja toimitetaan Briteistä. Itsellä ollut hyviä kokemuksia ja nikotiininesteiden kanssa on aina helpompaa lopettaa.

   Sähkötupakassa on nimenomaan se hyvä, että siinä ei tule mukana kaikki perinteisen tupakan myrkyt. Juttelin juuri vanhemman herrasmiehen kanssa, joka oli polttanut yli 30 vuotta, mutta onnistui lopettamaan vasta sähkötupakan avulla.

   Tsemppiä sulle! :)

   Poista
 8. Kyllähän nuo kirkastuivat jonkun verran! Mulla on yksi sormi ollut nyt viikon verran ilman kynsilakkaa tulehtuneen kynsivallin takia, ja se kynsi on vaalentunut ihan selkeästi, joten jos urheasti olisi muutaman viikon ilman kynsilakkaa ja siivoaisi + tiskaisi yms. niin kynnet taatusti vaalentuisivat kauniiksi. Mutta kukas sitä nyt pari viikkoa olisi ilman kynsilakkoja? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts, kuulostaa kipeältä! Melkoinen kauhukuva kyllä, kun ajattelee olla päivänkin ilman lakkaa, saati sitten kaksi viikkoa :D Pitänee keksiä jotain muuta ;)

   Poista
 9. Selkeesti näkee eron ennen ja jälkeen liotuksen. Tupakasta sen verran että tsemppaan kyllä jokaista lopetus päätöksen tehnyttä. Tiedän omasta kokemuksesta ettei se ole helppoa mutta mahdollista kylläkin ja vaatii suurta päättäväisyyttä ja ennenkaikkea omaa tahtoa lopettaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Uskon, että pitää saadakkin ensin henkisesti lopetettua, se fyysinen puoli on siinä varmasti helpompaa :) Hienoa, että olet onnistunut!

   Poista
 10. toi keltaisuus johtuu siitä että lakkaat niin usein kynsiäsi etkä anna niiden hengittää!:-):-)<3 itsellå keltaisuus lähti kun olin viikon ollut lakkaamatta:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitähän se, mutta mä en vois kuvitella kynsiäni viikkoa nakuna, kauhukuva! :D Ennemmin vaikka lakan alla keltaiset sitten ;)

   Poista
 11. Yks vaihtoehto kynsien valkaisuun on käyttää sitruunan ja ruokasoodan yhdistelmää. Esim. tämmönen postaus löytyy aiheesta

  http://www.lily.fi/juttu/kynsien-valkaisu-kotikonstein

  Muutenki ruokasooda on hyvää ainesta vähän kaikenmoisiin puhdisteluihin, ja näköjään tais olla tuolla tartofraisesin sivullaki mainittuna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Kokeilinkin ruokasoodaa toissa viikolla, kun yksi lakka foliotekniikalla poistettaessa värjäsi kynteni ihan vihreiksi. Menin heti hinkkaamaan pelkällä soodalla kynsiä, ja kyllä se vihreä lähti. Tosin se ei ollut ehtinyt imeytyä kynteen vielä, että pitääpä ihan kuvien kanssa testata sitten tämäkin konsti uudelleen ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)
Thank you for leaving a comment! :)